Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J97a40n 88B33á71r22t38a

19. 8. 2014 17:40

Odstupné se nevyplácí lenochům, kteří jsou vyhozeni pro neschopnost. Vyplácí se pokud zanikne pracovní místo a to se děje při restrukturalizaci atd. Obvykle se to týká jen těch schopnějších.

1 0
možnosti

Jednoznačná diskriminace zaměstnavatelů ze strany státu. Proč by měl zaměstnanec dostávat "odstupné", když za něj neodvádí plnění? U soudu by měl jednoznačně uspět zaměstnavatel proti zaměstnanci. Navíc celý zákoník práce je nesmysl.

3 1
možnosti
Foto

Zákoník práce je jen pouhým pokračováním reálného socialismu jinými nástroji. V podstatě vlastně pokračování třídního boje.

7 1
možnosti

No ba, vy už ten socialismus vidíte všude.

1 2
možnosti

Máme zkušební lhůty, které mají tomuto předcházet. Pokud k tomu již dojde a zaměstnanec tím sítem projde a poté tzv. nestíhá, tak vytýkací dopis a v případě, že nenastane náprava, má padáka za neplnění si pracovních povinností.

Pokud tedy ovšem zaměstnavatel není vychcánek a nenasadil normy tak vysoko, že jsou nesplnitelné. 

U nás se to řešilo polopaticky, když to někdo  takto zkoušel, že se to nedá stihnout, přišel druhý den ráno do firmy šéf  v montérkách a odmakal s námi na dílně celou šichtu a když bylo něco většího, tak i celou zakázku. On si ověřil, zda je norma OK a dotyčný co nestíhal, to pak podepsal sám.

Na zákoník práce se vymlouvají pouze neschopní ;-)

6 1
možnosti

Takže když u Vás remcal pracovník šéf se převlékl a šel mu to ukázat. Takže remcal kopáč, že je norma tvrdá šéf, šel kopat. Remcal instalater, šef šel dělat vodu. Remcal zedník, šef šel zdít.

Když pominu, že máte geniálního šéfa, který to všechno umí a i když to nedělá dokáže dělat bez zapracování normy, tak kdy dělal svou práci? Tu dělal po večerech nebo kdy?

A když to remcalovi ukázal a remcal se hodil okamžitě marod. Zaplatil mu prvních 14 dní a pak čekal kdy se nechá uschopnit? A pak čekal zda začne plnit normu? A když nezačal tak mu poslal vytýkací dopis? A pracovník se znovu hodil marod? A šéf znovu platil prvních 14 dní nemoci a čekal, až pracovník nastoupí do práce?

A pak šéf chodil makat za líného pracovníka a těšil se z dobrého zákoníku práce.

2 2
možnosti

Zaměstnávat někoho je příliš drahé, proto si raději živnostník udělá všechno sám. Zbytečná nezaměstnanost. Zákoník je socialistický a nepružný, podporuje nezaměstnanost.

7 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1157x
Jsem manžel, táta, podnikatel a člověk, který má oči otevřené.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky